CAT

ESP

ENG

FRA

TURISME RURAL

 

 

ROCABRUNA

 

L’església parroquial de Sant Feliu, notable exemplar romànic (una primera església és esmentada el 999), restaurada el 1929. És dominat al sud per les ruïnes del castell de Rocabruna, en posició gairebé inexpugnable; l’església era dedicada a sant Llorenç.

 

BEGET

 

Un poble pintoresc i encantador que tot ell és un monument arquitectònic. El poble està situat a 541 metres d'alçada i les seves cases de pedra estan situades sobre el riu. atravessat per dos vells pero ben conservats ponts de l'edat mitjana. Es destaca també  l'església romànica de Sant Cristófol de Beget, construida al segle X i és una de les més maques de la zona.Al seu interior, hi recull la Majestat del retaule de l'altar major, del segle XII; considerada una de les més belles que és conserven de l'art romànic a Catalunya.

SANT JOAN DE LES ABADESES

 

El pont vell

El primer pont de la vila sobre el riu Ter data del 1138, era d'estil romànic i amb un sol arc. Fou malmès

pel fort terratrèmol que va sacsejar la vila el 1428 i va ser reedificat en estil gòtic, amb una arcada molt esvelta que el converteix en el pont gòtic amb més llum de la península. Durant la retirada republicana

al final de la Guerra Civil espanyola va ser dinamitat i el 1976 es va reconstruir amb la gran volta gòtica

i les arcades romàniques.

 

La vila vella

A l'edat mitjana era coneguda com a Vila Nova. Creada a principis del segle XIII. Fou organitzada segons l'esquema de les ciutats romanes: una trama de carrers paral·lels i perpendiculars amb una plaça principal com a centre. Aquest traçat és poc habitual comparat amb d'altres viles medievals.

La Plaça Major era el centre de vida social i d'intercanvi econòmic. D'aquí parteixen els principals carrers de la Vila. Al voltant de tota la Vila Vella trobem les restes de la muralla que protegia a la població, iniciada al segle XII i reforçada en diverses ocasions Arribà a constar de 24 torres i 6 portals d'accés.

 

El monestir

L'actual construcció data del segle XII . Guarda en el seu interior un magnífic grup escultòric del segle XIII conegut com a Santíssim Misteri, obra de transició entre el romànic i el gòtic .També s'hi troben retaules gòtics d'alabastre .El claustre gòtic del segle XV substituí l'anterior romànic destruït pel terratrèmol de 1428. Completa el conjunt, la capella barroca dels Dolors, amb una preciosa talla contemporània de la Pietat de l'escultor Josep Viladomat.

 

La casa de Joan Maragall

Situada al carrer Major de la Vila Vella, és la casa on va estiuejar-hi el poeta Joan Maragall.

 

Un altre punt de referència de Maragall és la Font del Covilar al costat de la casa del mateix nom a les afores del poble, on es troba la poesia de La Vaca Cega gravada en un monòlit de pedra.

 

CAMPRODON

 

El pont nou

La seva construcció es remonta al segle XII, a la porta de la seva entrada existeixen dues dates gravades

a la pedra, que fan referència als segles XVI i XVII. Es troba al centre urbà i era de pas obligat de camí

a la Cerdanya.

 

El passeig de la font nova

Remodelat a la segona meitat del segle XX, els primers estiuejants van construir-hi les seves residències.

A l’extrem del passeig hi ha una font que porta el seu nom, on es va instal·lar un bust del Dr. Robert, alcalde de Barcelona i pioner de la colònia estiuejant de l’època.

 

Passeig maristany

Passeig majestuós, urbanitzat als anys 20. Al seu voltant s’hi van construir torres – mansions a l’estil típic

de principis de segle. Durant un breu període de temps, una d’elles fou seu del Govern de la República

i residència del seu president, el Dr. Negrín.

A la zona també podeu gaudir de passejades a cavall i múltiples camins i rutes per fer en bici o trekking.

També pots gaudir del golf de Camprodon.

 

CONTACTE